Jaaroverzicht 2019

1530

UITGEEST – Het jaar is bijna ten einde. Tijd om terug te blikken op 2019 met wat statistieken en de meest gelezen berichten per maand.


Bezoekersaantallen
Totaal bezochten 166.590 bezoekers dit jaar deze website. Totaal kwamen er 995.755 bezoekers in acht jaar op onze website. Die bezoekers legde 1.365.500 paginabezoeken af.

Sociaal
2.545 vrienden op Facebook.
2.520 pagina-likes op onze officiële Facebook pagina.
1.697 Twitter volgers
Bezoekers uit 107 verschillende landen.
64.127 bezoekers via zoekopdrachten van Google.
Meest bezochte pagina: Onze begrippenlijst met 54.155 bezoeken.

Een overzicht van de meest gelezen artikelen per maand:

Januari

Op zondag 20 januari 2019 omstreeks 15.00 uur werd er aan de Kerverslaan te Uitgeest een 51-jarige man aangehouden, die zijn zus en zwager mishandeld zou hebben. Broer en zus kregen ruzie met elkaar waarna er een handgemeen ontstond. De partner van de zus probeerde de zaak te sussen maar hij ontving ook een klap in zijn gezicht.

Februari

Een nog onbekende man heeft dinsdagochtend 26 februari rond kwart voor 10 de Action aan de Schevelstraat overvallen. Rond kwart voor tien werd er een Burgernet gestart met de oproep om uit te kijken naar een man, 1.70m lang, met een grijze jas aan tot op de heup. De man droeg tijdens de overval een bivakmuts en een linnen tas. Er werd benadrukt om de man niet zelf aan te spreken.

Maart

Op donderdag 21 maart werd er een drugslab ontdekt aan de Koningin Julianastraat in Uitgeest. Volgens experts was de drugslab goed voor de productie van zeker vijf miljoen xtc-pillen. De verdachte de 48-jarige Castricummer Robert de G. werd voor het voorbereiden van harddrugsproductie tot twee jaar cel veroordeeld, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

April

In de nacht van zondag 21 april op maandag 22 april heeft de politie bij een achtervolging waarschuwingsschoten gelost. Toen de agenten de auto een stopteken gaven ging de bestuurder van de auto ervandoor. Tijdens de achtervolging stopte de auto twee keer en reed hard achteruit tegen de dienstauto aan. De twee inzittenden renden over de A9 in de richting van de Molenwerf. Hierbij zijn er door de agenten waarschuwingsschoten gelost.

Mei

De hulpdiensten werden zondagochtend 19 mei rond vijf over zes gealarmeerd voor een zwaar ongeval op de A9 ter hoogte van Akersloot. Ter plaatse bleek dat een automobilist met zijn auto door een nog onbekende oorzaak van de weg was geraakt en met de zijkant tegen een boom was gekomen. Door de botsing met de boom brak het voertuig in twee stukken.

Juni

In de nacht van zaterdag 29 juni op zondag 30 juni zijn de hulpdiensten rond tien over twaalf massaal uitgerukt nadat er noodsignalen boven het Alkmaardermeer waren gezien. Een melder had twee noodsignalen vanaf Akersloot in de richting van De Woude gezien. Hierop werden direct de brandweerduikers uit Velsen, de brandweer van Akersloot met de tankautospuit en de brandweerboot gealarmeerd. Nabij het schiereiland Saskerlei in het Alkmaardermeer werden twee boten aangetroffen waarvan de opvarenden duidelijk onder invloed waren. Mogelijk waren deze opvarenden verantwoordelijk voor het afschieten van de noodsignalen. 

Juli

 In de nacht van dinsdag 9 juli op woensdag 10 juli zijn er tientallen vernielingen gepleegd in Uitgeest. Onder andere buitenspiegels van auto’s zijn vernield door vandalen na afloop van de vierde kermisnacht. Ook op de Koningin Julianastraat was het raak. Er zijn meerdere planten en bloemen uit tuinen getrokken.

Augustus

Op de Anna van Renesselaan werd in de nacht van zondag 4 augustus op maandag 5 augustus 2019 rond half één 53-jarige man van Turkse afkomst aangehouden ter zake diefstal van een fiets. De man verbleef hier bij familie tijdens een vakantiebezoek. Door een oplettende getuige was gezien dat de man ter hoogte van de supermarkt aan het Anna van Renesseplein met een fiets bezig was

September

De politie heeft een 20-jarige inwoner van Uitgeest aangehouden, na een melding van een conflict op station Uitgeest. De politie kreeg donderdagmiddag 12 september rond 15:00 uur een melding van een conflict op NS-station Uitgeest, waarbij een man een vuurwapen zou hebben laten zien en weggereden zou zijn in een personenauto. De politie is op zoek gegaan naar deze man en trof hem aan op de Terp in Uitgeest. Bij hem werd geen vuurwapen, maar wèl een ruime hoeveelheid verdovende middelen en een groot geldbedrag aangetroffen.

Oktober

Op donderdag 10 oktober 2019 werd er een fiets gestolen door een oudere man. De fiets stond onaf gesloten in het fietsenrek voor de sporthal. De kinderen hadden gymles tussen 08.30 uur en 09.30 uur. Op beelden is te zien dat er een man de fiets uit het rek pakt en daarmee wegloopt. Op dezelfde wijze en door dezelfde man is in het verleden al eens eerder een fietsendiefstal gepleegd bij de sporthal.

November

Tussen zaterdagmiddag 2 november half vijf en zaterdagavond 2 november tien uur werd er ingebroken in een woning aan de Middelweg in Uitgeest. Vermoedelijk door dezelfde dader(s) van de inbraken op de Terp werd er toegang verschaft door aan de achterzijde va de woning op een aanbouw te klimmen en een raam open te breken.

December

O p zaterdag 14 december 2019 omstreeks 04:00 uur zag de politie op de Geesterweg een voertuig rijden met hoge snelheid. Politie is er achteraan gereden. De bestuurder kon uiteindelijk op de Binnenkruierstraat aan de kant worden gezet. De bestuurder, de 51-jarige bewoner van Uitgeest, moest blazen en wederom had de bestuurder gedronken. Dit is in totaal de 15e keer dat de bestuurder is betrapt en de 3e keer in 4 weken tijd


Wij wensen iedereen een goede en veilige jaarwisseling toe, en een gezond en veilig 2020. Wij hopen iedereen weer in 2020 te mogen voorzien van al het laatste 112 nieuws uit Uitgeest.

Reacties

Reacties