Jaarwisseling rustig verlopen

2350

UITGEEST – De jaarwisseling in Uitgeest is rustig verlopen. Wel werd er wat schade aangericht door vuurwerk.
 
Voor de brandweer was het ook een rustige jaarwisseling. Oudjaarsdag deden zich geen incidenten voor. Wel kreeg de brandweer van Uitgeest in de nieuwjaarsnacht rond tien over half twee een melding om met de waterwagen richting een middelbrand te gaan in Velsen-Noord. Eenmaal op de A9 kreeg de brandweer te horen dat ze niet meer nodig waren en terug konden naar de kazerne. Totaal kreeg brandweer Uitgeest 127 uitrukken in 2017. Dat is meer dan in 2016 (107 uitrukken) en 2015 (91 uitrukken)
 
Bij navraag bij de politie blijkt dat er zich geen grote incidenten hebben voorgedaan tijdens de jaarwisseling. Er zijn tussen 28 december en 31 december 2017 totaal 15 meldingen binnen gekomen van vuurwerkoverlast in Uitgeest. Er werden bij 5 meldingen jongens betrapt op het afsteken en voorhanden hebben van vuurwerk. In totaal zijn er 10 jongens naar Halt gestuurd en heeft er 1 jongeman een proces-verbaal gekregen omdat hij niet akkoord ging met een Halt afdoening.
 
Naar aanleiding van een Facebook bestelling van vuurwerk op een adres in Uitgeest werd er illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk werd in beslag genomen en er werd proces-verbaal opgemaakt tegen de bezitter.
 
In de nacht van 31 december op 1 januari is er een persoon aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde op de Langebuurt te Uitgeest. Hij had zich eerder bevonden in een horecagelegenheid waarvoor hij een toegangsverbod had en dus terecht de horecagelegenheid moest verlaten. Verder is het een bijzonder rustige oudejaarsnacht geweest in Uitgeest.
 
Op nieuwjaarsochtend kreeg de politie op nieuwjaarsochtend rond tien over zes een melding binnen van een drankrijder. De bestuurder van de bus, een 30-jarige Amsterdammer, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 595 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij bleek echter niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
 
De gemeente liet desgevraagd weten dat er vijf afvalbakken werden vernield door vuurwerk. De kosten die hiermee gemoeid zijn: 1500 euro.

Reacties

Reacties