Jonge redders op Uitgeestermeer

1987

UITGEEST – De vrienden Mikey Reiling (17, uit Beverwijk) en Gino Kessens (16, Velsen-Noord) hebben zondag 30 april 2017 op het Uitgeestermeer laten zien dat ze echte waterscouts zijn.
 
Tijdens hun eerste tochtje met de motorboot van dit seizoen traden ze op als redders. Ze bevrijdden drie jonge kinderen uit Zaandam uit een benarde positie. Die zaten zonder zwemvest in een lekkend rubber roeibootje, die door de harde wind in niet meer voor- of achteruit konden roeien.
 
Het tweetal dat samen bij Heliomare op school zit, aarzelde geen moment. De drie geschrokken kinderen werden geholpen bij het overstappen in hun boot. Mikey koerste ze daarmee naar de wal, terwijl Gino zich over het lekke bootje ontfermde. Drijfnat, maar voldaan, droegen ze de kinderen over aan hun vader.
 
Via e-mail en Facebook bereikte het bijzondere verhaal de gemeente. Burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Antoine Tromp nodigden het dappere duo met hun (pleeg)ouders woensdag 3 mei uit op het gemeentehuis. Daar onderstreepten ze hun dank met voor Mikey en Gino elk een tienbadenkaart van zwembad De Zien en een boeket bloemen. Burgemeester Verkleij: ‘Jullie hebben een goed signaal afgegeven en meteen gehandeld toen de situatie daarom vroeg. Top!’
 
Bron: Gemeente Uitgeest.
 
 

Reacties

Reacties