Klusjesmannen actief

1948

UITGEEST – In Uitgeest waren donderdagochtend 29 juni Engelse klusjesmannen actief.
 
De mannen reden rond in een witte bus met Engels kenteken en ladders op het dak. De twee heren zouden hogedruk werkzaamheden willen uitvoeren. Veelal vragen de mannen veel geld en komen vervolgens afspraken niet na. De mannen bieden hun diensten aan op een zeer opdringerige manier.
 
De klussers proberen mensen geld afhandig te maken door allerlei onnodige reparaties uit te voeren. De Engelssprekende mannen hebben het afgelopen jaar door heel Nederland honderden of duizenden euro’s van mensen afgetroggeld, zonder daadwerkelijk werkzaamheden te hebben uitgevoerd of afgemaakt. Op het moment dat slachtoffers de oplichting ontdekten, waren de klusjesmannen al verdwenen.
 
Ga niet in op spontane voorstellen om klusjes op te knappen van mensen die zich ongevraagd aan de deur presenteren. Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd of als personen op deze wijze hun diensten aanbieden, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van deze klussers, meldt het dan bij de politie via 0900-8844. Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig. Betaal ook zeker geen voorschotten aan dit soort klusjesmannen.
 
De politie heeft melding gehad van deze heren in Uitgeest en heeft poolshoogte genomen. Het is niet bekend wat hieruit is gekomen.
 
Foto`s: www.osuradio.nl
 

Reacties

Reacties