Kop-staart botsing oprit A9 Uitgeest

911

UITGEEST – Op maandagavond 24 december omstreeks tien over half 9 kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een verkeersongeval op de A9 bij Akersloot. Direct werden twee ambulances uit Noord Holland Noord naar de A9 gestuurd. Echter bleek het ongeval niet bij Akersloot te zijn, maar wederom bij de oprit van de A9 richting Alkmaar.


Ter plaatse bleek dat er een kop-staart botsing had plaats gevonden tussen twee auto`s. De ambulancedienst schakelde toch later de brandweer in, aangezien er werd gedacht aan een ongeval met beknelling. Rond tien voor 9 werd ook de brandweer van Uitgeest & Heemskerk gealarmeerd om naar de A9 te gaan.


Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek er uiteindelijk geen sprake van beknelling waardoor de brandweer van Heemskerk al snel retour kon naar de kazerne. Brandweer Uitgeest heeft bij het ongeval assistentie verleend. De inzittende van de voorste auto heeft bij het ongeluk vermoedelijk nek of rugletsel opgelopen, en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de achterste auto mankeerde niets en kwam met de schrik vrij.


Een berger heeft de beide auto`s afgesleepd. De oprit was tijdens het ongeval afgesloten. De toedracht van het ongeval is onbekend.


Reacties

Reacties