Krattendieven aangehouden

866

UITGEEST – Na een achtervolging heeft de politie in Uitgeest twee verdachten aangehouden. Dit gebeurde woensdagochtend rond 04.00 uur na de diefstal bij een supermarkt aan de Melis Stokelaan. Daar was het tweetal bezig met de diefstal van statiegeldkratten.

Een buurtwacht had eerder op de avond de twee mannen al gezien bij de supermarkt. Hij vertrouwde het niet en had het gevoel dat de mannen later in de nacht zouden terugkomen. Dit gevoel bleek te kloppen. Toen de mannen weer opdoken belde hij direct 1-1-2.

Bij het zien van de agenten ging het tweetal er vandoor. Eén verdachte kon redelijk snel worden opgepakt. De andere verdachte had zich ergens in de omgeving verstopt. Een politiehelikopter die in de buurt was heeft enige tijd boven Uitgeest gevlogen om de politie op de grond te assisteren.

Op de Prinses Irenelaan zag een agent de verdachte verstopt op een oprit achter een auto zitten. Hierop werd de man aangehouden. De aangehouden verdachten zijn twee mannen van 23 en 26 jaar uit Weesp. Het tweetal is voor onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau. 

Reacties

Reacties