Grote ME oefening Bobs Uitgeest

2208

UITGEEST – De mobiele eenheid heeft vandaag in en om Bobs Uitgeest geoefend. Diverse scenario’s werden geoefend. Voor de oefening was de ME van Kennemerland, Noord Holland Noord & Zaanstreek Waterland aanwezig. Ook de Koninklijke Marechaussee was aanwezig. 2 bussen met jongeren vormden de samen met personeel van de Nederlandse Spoorwegen de relschoppers.


De mobiele eenheid begon met een briefing over de oefening. Hierna werden alle vuurwapens van de ME ontladen, waarna de ME naar Van der Valk vertrok. Inmiddels had zich een grote groep jongeren verzameld op het parkeerterrein van de Bobs. Aan de ME de taak om de jongeren bij elkaar te krijgen en te houden. Vanaf van der Valk werd de ME opgeroepen om naar het Bobs terrein te komen.


Hierna werden diverse scenario`s in en om Bobs geoefend. Van een uit de hand gelopen feest tot vechtpartijen. Ondanks het ging om een oefening ging het er af en toe hard aan toe tussen relschoppers & ME.


De oefeningen worden gehouden op 1, 8, 15 en 22 november tussen 13 en 17 uur s`middags. Bij de oefeningen gaat het er om, om ervaring op te doen bij grootschalige rellen zoals bij het Project X feest in Haren.Reacties

Reacties