Meerde inbraken in auto`s Uitgeest

867

IMG-20140409-WA0000UITGEEST – Uitgeest wordt de laatste weken geteisterd door auto-inbraken. Niet voor een grote buit maar veelal voor wat kleingeld. De schade daar in tegen voor eigenaars is groter dan de buit.
 
Donderdag 14 mei op vrijdag 15 mei tussen 5.00 en 07.00 uur werd het raam van een Volkswagen Caddy eruit geslagen en €8,50 kleingeld meegenomen. Op de J.E de Witstraat was het eerder ook al raak. In de nacht van maandag 18 mei op dinsdag 19 mei werd er een ruit van een auto ingeslagen aan de Tulpstraat. Ook hier werd wat kleingeld en een aantal CD`s meegenomen.
 
Vorige maand was het ook al meerdere keren raak. Op 22 april werd er aan de Langebuurt een navigatiesysteem en een laptop gestolen. Op 3 mei aan de Anna van Renesselaan werd een zonnebril en een navigatiesysteem gestolen. Op 28 april aan de Jacoba van Beierenlaan een zonnebril gestolen. 30 april aan de Hooykamplaan een navigatiesysteem gestolen en ook op 30 april werd er aan De Vrede een navigatiesysteem gestolen.
 
De buit is klein maar de schade groot. Zichtbaar achtergelaten, waardevolle goederen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal. Een veilig gevoel begint natuurlijk bij het goed afsluiten van alle portieren van uw auto. Maar u kunt meer doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken:
 
* Neem altijd alle spullen mee uit de auto. Ook opladers, houders (van bijvoorbeeld een navigatiesysteem) en andere randapparatuur. Dit kan dieven wijzen op de aanwezigheid van de apparatuur zelf.
* Laat uw handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit.
* Dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op.
* Kunt u niet anders dan waardevolle spullen in de auto achterlaten, berg deze dan op in de kofferbak of laat een kluisje in de auto monteren. Voor laptops zijn tegenwoordig ook speciale sloten verkrijgbaar.
* Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem.
* Een startonderbreker voorkomt dat dieven er met uw auto vandoor gaan.
* Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.
 
Aangifte
Doe van een inbraak in uw auto altijd aangifte bij de politie, hoe klein de buit ook is. Mocht er een verdachte worden aangehouden en er worden spullen bij de verdachten aangetroffen dan kan dit wellicht gekoppeld worden aan eerdere inbraken en hiervoor veroordeeld worden.
 
Getuigen die mogelijk iets gezien hebben van de auto-inbraken kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.
 

Reacties

Reacties