Meerdere personen te water Uitgeestermeer Uitgeest [UPDATE 27-06-2012]

2232

UITGEEST – Omstreeks kwart over 5 zaterdagmiddag kwam er bij de alarmcentrale een melding binnen van een persoon ter water bij de Zaadnoordijk Watersport in Uitgeest

Hierbij werden direct een 4 tal brandweervoertuigen gealarmeerd, waaronder de duikers van de brandweer. Later werden er nog 2 brandweervoertuigen gealarmeerd en het incident opgeschaald naar een middel waterongeval. Direct werden er ook een aantal ambulance`s gealarmeerd & de traumahelikopter.


Ter plekke bleek er op het Uitgeestermeer een boot gezonken te zijn waarbij 4 personen te water zijn geraakt, inclusief 2 honden. De personen zijn door een ander boot aan wal gebracht, waarbij direct is begonnen met de reanimatie van één persoon. Deze persoon is met politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht.


Bij het Havenrijk in Uitgeest is een andere boot aangemeerd met de andere slachtoffers en 2 honden. De medewerkers van het Havenrijk hebben de personen direct opgevangen, en de honden in dekens gewikkeld. De dierenambulance heeft de honden meegenomen naar Heemskerk waar ze verzorgd zullen worden. Vanaf het Havenrijk is één slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere 2 slachtoffers kwamen er met een nat pak vanaf.


De brandweerboot van Uitgeest is samen met de brandweerduikers naar de gezonken boot gegaan. Deze was moeilijk te lokaliseren door de harde wind en golfslag.


UPDATE: 24-06-2012: Politiebericht.

Rond 17.15 uur werd bij 1-1-2 gemeld dat er mensen te water waren geraakt in het water van het Uitgeestermeer. Politie, brandweer en ambulance zijn ter plaatse gegaan en na een zoekslag bleek dat een echtpaar uit Stompetoren even daarvoor samen met een groep jongeren een goede reddingsactie hadden gepleegd voor vier personen en twee honden: zij waren te water waren geraakt, nadat hun boot was gezonken.

Het echtpaar, een 63-jarige man en zijn 62-jarige vrouw uit Stompetoren, hoorden hulpgeroep en zijn direct naar de drenkelingen toe gevaren om ze de eerste hulp te verlenen. Tijdens deze reddingsactie kregen zij hulp van een groep jongeren van een waterpolovereniging. Door hun goede optreden konden alle drenkelingen uit het water worden gehaald.

Een van de drenkelingen, een 36-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude werd gereanimeerd door het echtpaar en is met spoed door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige drie drenkelingen, twee mannen en een vrouw, afkomstig uit Zuid-Scharwoude, Ede en Ulft werden eveneens overgebracht naar het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen. De twee te water geraakte honden werden door de dierenambulance opgehaald en verzorgd.

De vrouw uit Stompetoren raakte helaas zelf door de reddingsactie lichtgewond en liep een gekneusde rib op.


UPDATE 27-06-2012

Inmiddels bereiken ons de berichten dat de succesvolle reddingsactie toch niet zo succesvol is geweest. We wensen alle familie en betrokkenen veel sterkte toe de komende tijdBron: 112-Uitgeest.nl & Politie Kennemerland

Foto: 112-Uitgeest.nlReacties

Reacties