Nep-collectanten actief

1634

collectebusUITGEEST – Nep-collectanten zijn donderdag 12 februari actief geweest in Uitgeest.
 
Een jongen zei dat hij collecteerde voor Make-A-Wish Nederland. Een blik op de website van Make-A-Wish Nederland leert ons dat de medewerkers van Make-A-Wish altijd herkenbare kleding aan hebben van Make-A-Wish Nederland. Daarnaast dragen ze speciale ID-batches om zich te kunnen legitimeren. Verder werken zij met speciale machtigingsformulieren of met een tablet om nieuwe donateurs in te schrijven. De medewerkers vragen nooit om contant geld.
 
De nep-collectant is onder andere actief geweest op de Waldijk, de Kleis, Boterbloem, Hollandse Tuin, Hogeweg en de Prins Bernhardstraat. Ook in omliggende dorpen zou de man actief zijn geweest. Hij zou wel kleding dragen van Make-A-Wish Nederland. Op andere plekken zouden twee jongens actief geweest. Zij zouden kaarten verkopen voor Make-A-Wish.
 
Wat kunt u doen?
 
Er komen vaak berichten binnen van nep-collectanten en de mededeling dat bewoners de man hebben weggestuurd. Krijg je een collectant aan de deur waarbij je twijfelt of hij of zij echt is? Vraag altijd naar legitimatie en het goede doel waar men voor collecteert. Vertrouwt u het niet, belt u dan direct de politie op 112. Zij kunnen dan actie ondernemen en nep-collectant op heterdaad betrappen.

Reacties

Reacties