Nog geen vuurwerkoverlast meldingen via Twitter

1447

Twitter_logoUITGEEST – Sinds 28 december kan er via Twitter vuurwerkoverlast gemeld worden bij de politie.
 
Vooral de dagen voorafgaand aan de 31ste komen er meldingen van vuurwerkoverlast binnen. De meeste meldingen worden telefonisch gedaan via 0900-8844. Bij wijze van experiment is het net zoals vorig jaar ook dit jaar mogelijk om bij de politie in district Kennemerland vuurwerkoverlast te melden via Twitter.
 
In de eerste twee dagen zijn er geen meldingen uit Uitgeest binnengekomen via Twitter. Vandaag is de laatste dag dat er via Twitter vuurwerkoverlast gemeld kan worden.
 
Vuurwerkoverlast kan gemeld worden door een tweet te sturen met de hashtag #vwlast****, met op de plaats van de vier sterretjes de vier cijfers van de postcode. Naast de hashtag is het belangrijk dat ook de locatie en het tijdstip van de overlast vermeld worden in de tweet. Een voorbeeld: “#vwlast1911, Uitgeest, Middelweg. 3 jongens met vuurpijlen op parkeerplaats Dekamarkt”.

 
Vorig jaar kwamen er 5 meldingen via Twitter binnen. In andere gemeentes Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlemmerliede, Haarlem, Heemstede en Haarlemmermeer zijn wel al diverse klachten binnengekomen. Wat opvallend is, is dat via de website www.vuurwerkoverlast.nl, waar ook melding gemaakt kunnen worden over vuurwerkoverlast, meer meldingen zijn gedaan in Uitgeest dan in de omliggende plaatsen.
 
In Uitgeest is (op dit moment, 30-12-2013, 10:30) 176 keer een melding gemaakt via vuurwerkoverlast.nl. Alleen Haarlem, Amsterdam, Purmerend, Wormerveer, Alkmaar en Amstelveen hebben meer melders. Echter op Twitter, waarbij de politie kan optreden tegen de overlastgevers is er nog geen melding gedaan.

Reacties

Reacties