Noodweer treft de regio. Brandweer Uitgeest ook ingezet [UPDATE]

1349

LOGO-BRANDWEERREGIO – Het noodweer dat maandagochtend over de regio trok heeft voor veel overlast gezorgd. Brandweer Kennemerland kreeg veel telefoontjes van wateroverlast.
 
In Uitgeest bleef het wateroverlast uit. Wel werd de brandweer van Uitgeest tussen de 15 en 20 keer ingezet in de regio. Rond tien voor half 12 werd de brandweer van Uitgeest met spoed gealarmeerd voor een automatisch brandalarm in Hotel de Wijck in Wijk aan Zee. Deze melding werd al snel ingetrokken waarna de brandweer van Uitgeest met spoed door kon rijden naar Beverwijk voor dienstverlening aan De Visscherstraat.
 
Ook de tweede tankautospuit die Brandweer Uitgeest tot zijn beschikking heeft moest met spoed uitrukken voor waterloverlast bij Galvano Metaalveredeling aan de Wijkermeerweg in Beverwijk.
 
Om vijf voor twaalf werd de brandweer van Uitgeest gealarmeerd voor wateroverlast aan de Nuhaan Breesaperhof in Velsen-Noord.
 
Rond tien voor half 1 moest de brandweer van Uitgeest naar El Santa aan het President Kennedyplein in Beverwijk voor wateroverlast.
 
Om tien voor half twee werd de brandweer weer gealarmeerd. Ditmaal voor wateroverlast op de Middelweg in Uitgeest. Dit bleek loos alarm waarna de brandweer door kon naar een andere melding.
 
De brandweer van Uitgeest was hierna nog niet klaar. Om even voor 5 uur werd de brandweer opgeroepen om met de Mitsubishi Pajero (12-2003) en de motorspuitaanhanger (12-2060) te assisteren op de Oostertuinen in Beverwijk.
 
Rond tien voor 6 moest de brandweer van Uitgeest met de dienstauto naar Beverwijk om de aanwezige hulpverleners aan de Belgielaan te voorzien van eten en drinken.
 
Rond 9 uur moest de brandweer nog naar de Provincialeweg N203 in Uitgeest voor een stormschade.
 
In veel gevallen waren het sloten die buiten hun oevers traden en woonhuizen onder water zette. Verder was het in Uitgeest rustig qua waterschade meldingen. Her en der liepen er wel wat schuren onder water en staan sommige sloten een stuk hoger waardoor vlonders onder water staan. Op de Waldijk waren bewoners druk met het leegpompen van aangemeerde bootjes om te voorkomen dat deze zonken.
 

Reacties

Reacties