Oefening gemeentehuis Uitgeest

1160

UITGEEST – Woensdagmiddag 11 december werd er op het gemeentehuis een bedrijfshulpverlening oefening gehouden. De situatie was dat er brand zou zijn uitgebroken in het gemeentehuis, en ontruimt moest worden. De werknemers van het gemeentehuis waren vooraf niet op de hoogte van de oefening.


Brandweer Uitgeest was gevraagd om te assisteren bij de oefening. Daarom werd brandweer Uitgeest ook opgepiept om met spoed ter plaatse te gaan met de tankautospuit 634. Inmiddels stonden de medewerkers van het gemeentehuis al buiten, en kregen te horen dat er daadwerkelijk brand was, en werden zich verzocht te melden bij dorpshuis de Zwaan, om te controleren of iedereen uit het gemeentehuis was.


Nadat de brandweer ter plaatse was werd er nog een persoon vermist. Deze speelde een slachtoffer en lag op de zolder van het gemeentehuis, en werd door de brandweer veilig naar beneden gehaald. Rook werd veroorzaakt door een rookmachine die speciaal was neergezet voor de oefening. De oefening werd na een half uur beëindigd.
Reacties

Reacties