Oefening in botenloods Uitgeest

1373

UITGEEST – De brandweer van Uitgeest heeft dinsdagavond geoefend in een botenloods aan het Nieuwland in Uitgeest. 112-Uitgeest.nl was uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn om de oefening in beeld te brengen.


Het scenario was als volgt:

In de botenloods was een slachtoffer bekneld geraakt onder een boottrailer. Achterin de loods was brand uitgebroken dat ervoor zorgde dat de loods vol met rook kwam te staan. Ook deden zich er verschillende explosies voor in de loods. Later kwam de melding van de eigenaar van de loods dat er toch meer slachtoffers in de loods waren. Aan de brandweer de taak om de slachtoffers te redden en de brand te blussen. Rubberen poppen speelde vanavond voor slachtoffer.


De loods stond vol met diverse boten en auto`s. Hierdoor was het af en toe een sluip en kruip door voor de brandweer. Hierin lag ook de moeilijkheid. Het eerste slachtoffer was al snel onder de trailer vandaan gehaald. Vanwege de explosies werd er gekozen om de brandweerlieden uit het pand te halen en een andere manier te vinden. Dit was een deur aan de zijkant van de loods waar de brandhaard bestreden kon worden, en de nutsvoorzieningen afgesloten konden worden. Tijdens de verkenning door de loods kwamen de brandweerlieden diverse gasflessen tegen. Deze werden netjes veiliggesteld. Ook de andere slachtoffers werden snel uit het pand gehaald.


Na de oefening werden de diverse hoge en lagendruk slangen opgeruimd, en de oefening met de oefenleiding nabesproken. Het is belangrijk om elke week te oefenen zodat de brandweer van Uitgeest goed voorbereid is op branden en ongevallen om zo goed mogelijk de brand te bestrijden of te slachtoffers te bevrijden bij ongevallen.
Reacties

Reacties