Onderzoek naar mogelijk schietincident Molenwerf Uitgeest

1920

IMG_7728 (Medium)UITGEEST – Aan de Molenwerf in Uitgeest heeft zich dinsdagavond een geweldsincident afgespeeld tussen verschillende personen. Eerdere berichten over een overval waren niet juist.
 
De politie kreeg rond 8 uur een melding dat er geschoten zou zijn op de Molenwerf. Direct zijn er meerdere eenheden met kogelvrije vesten naar de Molenwerf gegaan. Ter plaatse is er met honden gezocht naar de daders.
 
 
De Politiehelikopter heeft een tijd boven Uitgeest gevlogen om de eenheden op de grond te assisteren en mee te zoeken naar de daders. Op de Molenwerf zijn geen personen meer aangetroffen. Bij het geweldsincident zijn er geen personen aangehouden.
 
Volgens omstanders zou er een hoop geschreeuw zijn gehoord. Ook werden er knallen gehoord waardoor het leek of er schoten waren gelost. De politie kan niet bevestigen of er ook daadwerkelijk is geschoten. De politie is ook actief geweest bij Hotel van der Valk in Akersloot en langs de N242. Het is niet duidelijk of dit ook met het mogelijke schietincident te maken had.
 
De daders zijn vermoedelijk vertrokken in een beschadigde Volkswagen Golf met Hongaars kenteken. Het achterraam en kofferbak van de auto waren beschadigd. De vrijwillige brandweer Uitgeest die vlak bij de Molenwerf aan het oefenen waren werden bijna omver gereden door de vluchtende Golf.
 
Technische Recherche heeft onderzoek gedaan in en om het pand aan de Molenwerf. Werknemers in naastgelegen bedrijven moesten in hun bedrijf blijven of mochten niet naar binnen. De politie kon dinsdagavond geen verdere informatie geven over het incident.
 
 

Reacties

Reacties