Onduidelijkheid bij spoorongeval Uitgeest [UPDATE]

1616

UITGEEST – De hulpdiensten werden woensdagochtend 2 januari omstreeks kwart voor 10 gealarmeerd voor een ongeval bij het station van Uitgeest. Direct werd de brandweer van Uitgeest & Heemskerk gealarmeerd en de politie. Ook werd er een ambulance richting het station gestuurd.
Nadat de brandweer contact had opgenomen met de AC (Alarmcentrale) werd de alarmering voor de brandweer ingetrokken en hoefde de brandweer niet richting het station van Uitgeest te gaan.


Bij station Uitgeest was een oudere dame voor de trein gevallen. De vrouw kon tussen de rails gaan liggen waardoor de trein over haar heen reed zonder haar te raken. Hierdoor raakte de vrouw niet gewond. De trein heeft vervolgens een noodstop gemaakt. Omstanders hebben de vrouw van het spoor gehaald en de politie heeft haar opgevangen zo laat een getuige aan 112-Uitgeest.nl weten. Andere getuigen op station Uitgeest spraken van zeer veel geluk dat de dame niet geraakt is.Het treinverkeer lag stil en kon rond kwart over tien weer langzaam hervat worden.

UPDATE:


De politie spreekt tegen dat de vrouw op het spoor was gevallen en dat zij door een trein zou zijn overreden. De politie wilde alleen kwijt dat het om een poging tot zelfdoding ging. De politie heeft de vrouw overgedragen aan psychiatrische hulpdiensten. Mogelijk zou de vrouw toch zelf voor de trein zijn gesprongen.

Reacties

Reacties