Onopvallende videosurveillance in de regio

894

REGIO – De videosurveillanten hebben zondagmiddag gereden op de N208, N508, N246, A9, A22 en de A208 en hierbij weggebruikers gecontroleerd op hun rijgedrag.
Op de N508, de Nollenweg in Heerhugowaard, werd een 31-jarige man uit diezelfde woonplaats aan de kant gezet nadat hij over de A9 roekeloos overige weggebruikers 2x van rechts had ingehaald, regelmatig te hard reed, roekeloos rijgedrag vertoonde en op de Ommering ook een snelheidsovertreding had van 34 km/uur. De man werd in de gelegenheid gesteld om de beelden van zijn eigen rijgedrag na te zien. Hij kreeg de nodige bekeuringen mee en zal door de videosurveillanten worden aangemeld voor de EMG (Educatieve Maatregel Gedrag (zie www.cbr.nl)


Op de A9 ter hoogte van Uitgeest werd een 36-jarige automobilist uit Alkmaar aan de kant gezet door de videosurveillanten, nadat hij slingerend rijgedrag had vertoond. De man bleek niet onder invloed van alcohol, maar bleek niet handsfree aan het bellen te zijn. Hij werd in de gelegenheid gesteld om zijn eigen rijgedrag na te zien. Hij kreeg daarnaast nog een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.


Op de N208 ter hoogte van Santpoort-Noord werd rond 17.10 uur een 28-jarige man aan de kant gezet die 38 km/uur boven de maximaal toegestane snelheid had gereden.Reacties

Reacties