Opruimen julistorm duurt nog hele week

1090

IMG_0442 (Medium)UITGEEST – Medewerkers van de brandweer Uitgeest en van de gemeentelijke buitendienst zijn zaterdag 25 juli vanaf 14.00 uur in touw geweest met het opruimen van de stormschade.
 
Dat meld de gemeente op haar website. In Uitgeest zijn zeven bomen omgewaaid; drie onherstelbaar beschadigde bomen moesten worden omgezaagd en twee bomen werden voorafgaand aan het natuurgeweld preventief gerooid. De brandweer was na het werk in Uitgeest zondagmorgen nog tot 02.00 uur in touw bij het verlenen van assistentie bij de stormschade in omliggende gemeenten.
 
De meeste schade zit in de kronen van bomen, die beschadigd zijn door afgebroken takken. Twee boomverzorgers met hoogwerker zijn ingehuurd om die takken netjes af te zagen, zodat de beschadigde bomen behouden kunnen blijven. Van IJmond Werkt zijn vijf man bezig om gazons, beplantingsvakken, trottoirs en wegen vrij van takken te maken. Zij maken stapels van de takken, die weer door drie man van de buitendienst worden versnipperd. Zoals het er nu uitziet wordt hier nog de hele week aan gewerkt.
 
De hulp van inwoners is overigens van harte welkom. Om alle afgewaaide takken zo snel mogelijk weg te hebben en de straten weer veilig en goed berijdbaar te krijgen, kunt u op een veilige plek langs de weg de takken op een hoop gooien. Via het meldingsformulier op de website van de gemeente kunt u dit melden. De gemeentelijke buitendienst komt het hout dan ter plekke versnipperen.
 
Het voornemen is om acht van de twaalf gesneuvelde bomen te vervangen door nieuwe. Vier bomen stonden op een plek die te ongunstig is om opnieuw te beplanten. Het is mogelijk dat de komende tijd nog bomen worden aangetroffen die gevaar kunnen opleveren en die alsnog moeten worden omgezaagd.
 
 

Reacties

Reacties