Oudere man ten val: Man niet geholpen

1014

AmbulanceUITGEEST – Een oudere man die vrijdag 31 oktober ten val kwam voor het Geesterheem in Uitgeest werd niet geholpen door het personeel van het Geesterheem.
 
De man kwam rond 16:30 door nog onbekende oorzaak ten val. Een voorbijganger liep direct het Geesterheem in en vroeg hulp aan het verplegend personeel. Het personeel van het Geesterheem weigerde dit en wilde niet komen helpen. De voorbijganger die hulp probeerde in te schakelen kreeg vervolgens een grote mond van het personeel.
 
Twee andere omstanders hebben de gevallen man die overigens een bewoner is van het Geesterheem naar binnen gebracht. De verpleging heeft de man overgenomen met de mededeling dat ze hem wel naar zijn kamer zouden brengen en even zouden controleren. Uiteindelijk is de man niet gewond geraakt bij zijn valpartij.
 
De omstanders die de man naar binnen hebben gebracht, hebben direct na het voorval contact gezocht met 112-Uitgeest.nl. De omstanders vonden het belachelijk dat er om hulp werd gevraagd en de verplegers niet naar buiten wilden komen voor de gevallen meneer. “Het is toch niet meer dan normaal dat er hulp komt als dit wordt gevraagd” aldus de omstanders.
 
Wij van 112-Uitgeest.nl hebben meerdere keren ViVa! Zorggroep waar het Geesterheem onderdeel van is om een reactie gevraagd. Helaas kon ViVa! Zorggroep geen reactie geven op het incident. ViVa! Zorggroep heeft een klachtenprocedure opgestart. De manager van het Geesterheem zal zich over dit voorval buigen en eventueel later met een reactie komen.
 

Reacties

Reacties