Oudere vrouw slachtoffer van oplichting

1229

UITGEEST – Een oudere vrouw van 89 is slachtoffer geworden van oplichting.
 
Op donderdag 1 december werd er bij de vrouw aangebeld dat haar gaskachels aan vernieuwing toe waren. Ter goeder trouw werd de man binnengelaten en er werd de vrouw overrompeld met mooie praatjes dat de kachels verroest waren en vernieuwd moesten worden. Er werd een rekening opgesteld voor het vervangen van de kachels. Er moest wel een bedrag vooruit worden betaald door de oudere vrouw.
 
De oudere vrouw is hierop naar een pinautomaat gegaan en heeft het voorschot gepind en betaald. Op vrijdagochtend 2 december stond de man weer voor de deur. Er moesten nog wat foto`s gemaakt worden van het leidingwerk. Op zaterdagochtend 3 december zou de man terugkomen om de kachels te installeren.
 
Bekenden van de oudere vrouw hadden inmiddels lucht gekregen van het dubieuze verhaal en waren zaterdagochtend aanwezig om de klusjesmannen de deur te wijzen en om verdere oplichting te voorkomen. De heren vertrokken maar waren niet van plan om het betaalde voorschot terug te betalen. Er was immers al een tweedehands kachel aangeschaft voor de oudere vrouw.
 
De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan de deur komen. Heb je werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan je het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk. Waarschuw ouderen in je omgeving voor dergelijke praktijken en bel de politie bij intimidatie of afpersing.
 

Reacties

Reacties