Pannetje op het vuur veroorzaakt brand in de Slimp [UPDATE]

799

UITGEEST – Rond kwart voor 7 donderdagavond werd de brandweer van Uitgeest gealarmeerd voor een automatische brandmelder in de Slimp aan de Dr.Brugmanstraat in Uitgeest. De brandweer is hierop met de tankautospuit 634 met spoed uitgerukt naar de Slimp.


Ter plaatse bleek er inderdaad sprake te zijn van brand. Direct werd ook de tweede tankautospuit 635 van brandweer Uitgeest gealarmeerd. Deze was uiteindelijk niet nodig. Ter plaatse had een pannetje met vet te lang op het vuur gestaan wat brand had veroorzaakt. Een pannenlap had hierbij ook vlam gevat en is door de brandweer naar buiten gebracht en geblust.


De bewoner heeft bij het brandje lichte brandwonden opgelopen aan zijn handen. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de bewoner te controleren. Deze hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer van Uitgeest heeft hierbij gewacht tot er familie van de bewoner ter plaatse was om de bewoner op te vangen, en geholpen om de woning een beetje schoon te maken.


Tijdens het wachten op de familie kwam er een nieuwe brandmelding binnen van een andere woning in de Slimp. Hiervoor werd wederom de tankautospuit 635 gealarmeerd. Omdat de 634 nog ter plaatse was bij de Slimp hebben deze direct een onderzoek ingesteld naar de nieuwe brandmelding. Deze bleek uiteindelijk loos te zijn.


UPDATE: 20:30

Om twee minuten voor half 9 kwam er wederom een brandmelding binnen bij de Slimp aan de Dr.Brugmanstraat. Hierop is de brandweer wederom met spoed naar de Dr.Brugmanstraat gegaan. Ter plaatse bleek deze melding loos te zijn waarna de brandweer terug kon naar de kazerne.


Reacties

Reacties