Persoon gewond na duik in Zwaansmeer: Traumahelikopter geland

2161

UITGEEST – De brandweer van Uitgeest, Heemskerk, en Velsen, een traumahelikopter en twee ambulance`s werden dinsdagavond omstreeks tien voor half 8 gealarmeerd voor een persoon te water bij het Zwaansmeer in Uitgeest.

Ter plaatse was iemand in het Zwaansmeer gedoken, en heeft hierbij de bodem geraakt. De traumahelikopter was even daarvoor opgeroepen voor een inzet in Castricum, maar is uiteindelijk naar Uitgeest gevlogen en geland op het voetbalveld naast het Zwaansmeer.


De brandweer van Uitgeest, ambulanceverpleegkundigen en het personeel van de traumahelikopter hebben direct hulp verleend nadat de brandweer samen met omstanders het slachtoffer op een wervelplank uit het water hadden gehaald. Het slachtoffer heeft vermoedelijk nekletsel opgelopen is per ambulance met spoed naar het Medisch Centrum Alkmaar gebracht.


UPDATE: De man heeft uiteindelijk een nekwervel zwaar beschadigd en de nekwervel is uit kom geraakt. De man is niet verlamd geraakt, en is in het ziekenhuis geopereerd. De man maakt het naar omstandigheden goed.
Reacties

Reacties