Persoon met gezondheidsklachten vast in lift

910

UITGEEST – De brandweer van Uitgeest werd vrijdagmiddag 11 januari rond kwart voor 5 gealarmeerd voor een liftopsluiting bij het HMS terrein aan de Burgemeester van Roosmalenstraat in Uitgeest.


De eerste melding was een PRIO 2 melding, waarbij de brandweer met gepaste spoed ter plaatse gaat. Echter kwam er een melding dat de persoon die vast zou zitten in de lift gezondheidsklachten had. Hierop is besloten om met PRIO 1 (spoed met zwaailicht en sirenes) richting de Burgemeester van Roosmalenstraat te gaan.


Ter plaatse bleek de lift op de derde verdieping vast te zitten. De brandweer heeft de deuren geopend, maar er bleek niemand meer in de lift te zitten. Waarschijnlijk is de deur toch open gegaan en heeft de persoon de lift kunnen verlaten.


Uiteindelijk bleek dat er geen contact meer tussen de noodcentrale en de persoon waardoor er aan een gezondheidsprobleem werd gedacht. De persoon was al verdwenen bij aankomst van de brandweer.


De brandweer heeft direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij andere gebouwen op het nieuwe HMS terrein de liften te bekijken en of deze ook al in gebruik zijn, zodat bij een eventuele melding snel duidelijk waar de liften zich bevinden. Hierna is de brandweer weer terug naar de kazerne gegaan.
Reacties

Reacties