Politie IJmond waarschuwt voor babbeltrucs

1123

BEVERWIJK – IJMUIDEN – HEEMSKERK – UITGEEST – VELSERBROEK – VELSEN – De politie in de IJmond waarschuwt mensen om extra alert te zijn voor oplichting aan de deur; de zo genoemde. ‘babbeltrucs’. In de afgelopen week zijn o.a. in Beverwijk en IJmuiden wederom mensen –veelal ouderen- de dupe geworden van deze oplichters.


Oplichters komen met een smoes aan de deur en proberen bij u binnen te komen. Soms vragen ze om een glas water of een pen, terwijl in een aantal gevallen een handlanger het huis binnenglipt. Ook doen zij zich soms voor als meteropnemer, pakketbezorger, nieuwe buurman of buurvrouw of reparateur.


Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen.


De politie is alert op deze vorm van diefstal. Belangrijker nog is dat u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van de babbeltruc. De smoesjes die zij gebruiken zijn o.a. een glaasje water, problemen bij de buren, gebruik maken van het toilet, het omwisselen van een verzekeringspasje, het vragen van legitimatie i.v.m. het aannemen van een pakketje van de buren, het lenen van een balpen etc. etc.


Als deze oplichters dan een bankpas hebben weten te bemachtigen, bellen ze later soms nogmaals met een smoesje op om de pincode te ontfutselen. De politie verzoekt de inwoners van Noord-Holland hier extra alert op te zijn en niemand zomaar binnen te laten.


Denkt u zo iemand aan de deur gehad te hebben? Belt u dan s.v.p. direct met 0900-8844.Reacties

Reacties