Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding

1464

UITGEEST – CASTRICUM – In de nacht van zondag 21 april op maandag 22 april heeft de politie bij een achtervolging waarschuwingsschoten gelost. De politie heeft een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Rond 00.45 uur zagen agenten een auto onder verdachte omstandigheden rijden vanuit het Hazelaantje in Limmen. Toen de agenten de auto een stopteken gaven ging de bestuurder van de auto ervandoor. Tijdens de achtervolging stopte de auto twee keer en reed hard achteruit tegen de dienstauto aan. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand op de Parallelweg langs de Rijksweg A9 in Uitgeest.

De twee inzittenden renden over de A9 in de richting van de Molenwerf. Hierbij zijn er door de agenten waarschuwingsschoten gelost. Met hulp van politiehond Dubh kon een 48-jarige man uit Amsterdam worden aangehouden. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen. Het voertuig bleek uiteindelijk van diefstal afkomstig te zijn. De Amsterdammer is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar en ingesloten voor onderzoek. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

In de omgeving van het Nieuwland werden bloedsporen aangetroffen. De politie is hier nog de gehele dag bezig geweest met sporenonderzoek. De politie is op zoek naar mensen die camera`s hebben hangen en mogelijk beeldmateriaal hebben van de omgeving van de Molenwerf en Langebuurt. Heeft u beelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Reacties

Reacties