Politie waarschuwt voor babbeltrucs

2072

HEEMSKERK, BEVERWIJK, IJMUIDEN, VELSERBROEK, SANTPOORT, UITGEEST, ZAANDAM, BOVENKARSPEL, ALKMAAR, VELSEN – De politie van Noord-Holland waarschuwt mensen om extra alert te zijn voor oplichting aan de deur; de zgn. ‘babbeltrucs’. In de afgelopen weken zijn in Noord-Holland wederom meerdere mensen –veelal ouderen- de dupe geworden van deze oplichters. Dit gebeurde o.a. in Velserbroek, Zaandam, IJmuiden, Heemskerk, Bovenkarspel, Alkmaar, Heerhugowaard, Beverwijk en Purmerend.


Oplichters komen met een smoes aan de deur en proberen bij u binnen te komen. Soms vragen ze om een glas water of een pen, terwijl in een aantal gevallen een handlanger het huis binnenglipt. Ook doen zij zich soms voor als meteropnemer, pakketbezorger, nieuwe buurman of buurvrouw of reparateur.


Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen.


De politie is alert op deze vorm van diefstal. Belangrijker nog is dat u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van de babbeltruc. De smoesjes die zij gebruiken zijn o.a. een glaasje water, problemen bij de buren, gebruik maken van het toilet, het omwisselen van een verzekeringspasje, het vragen van legitimatie i.v.m. het aannemen van een pakketje van de buren, het lenen van een balpen etc. etc.


Als deze oplichters dan een bankpas hebben weten te bemachtigen, bellen ze later soms nogmaals met een smoesje op om de pincode te ontfutselen. De politie verzoekt de inwoners van Noord-Holland hier extra alert op te zijn en niemand zomaar binnen te laten. Denkt u zo iemand aan de deur gehad te hebben? Belt u dan s.v.p. direct met 0900-8844.


Wilt u voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een babbeltruc? Leest u dan s.v.p. deze preventietips op: http://www.politie.nl/onderwerpen/babbeltruc.html

Reacties

Reacties