Politie zoekt naar verdacht persoon op HMS terrein Uitgeest [UPDATE]

834

UITGEEST – De politie kreeg dinsdagavond 12 februari een melding binnen dat er op het HMS terrein aan de Burgemeester van Roosmalenstraat een verdacht persoon zich ophield op een bouwterrein en in een nog in aanbouw zijnde appartementencomplex rondliep.
De politie is direct met meerdere eenheden naar de Burgemeester van Roosmalenstraat en de Melksuiker gegaan. Hier is een zoekactie opgestart naar de verdachte persoon. Uiteindelijk is de verdachte persoon niet meer aangetroffen op het HMS terrein.


Onbekend wat de persoon daar deed. Mogelijk was deze uit op bouwmaterialen. De laatste weken zijn er in Uitgeest veel inbrekers actief. Zie je iets verdachts, twijfel dan niet en neem contact op met de politie via 0900 – 8844 of bij spoed: 1-1-2. Beter één keer te veel gebeld, dan één keer te weinig.UPDATE 16-02-2013


Het bedrijf Visser Assen beveiligd het bouwterrein bij de HMS met zogenoemde BouwWatch BouWacht voorzien van slimme software oftewel videocontentanalysesoftware. Wanneer er zich indringers of ongewenste voertuigen op de bouwplaats bevinden wordt dit niet alleen door het systeem opgenomen, maar vindt er ook detectie plaats. Veranderingen in het beeld worden snel waargenomen, gedetecteerd en gemeld aan een Particuliere Alarmcentrale (PAC) en of bijvoorbeeld de uitvoerder van het werk. Hierdoor kan direct actie ondernomen worden.


In Uitgeest is een inbreker deze week tegen de lamp gelopen. Hij werd door BouWatch gedetecteerd waarna de politie hem even later in de kraag kon grijpen.


De geheel in het zwart uitgedoste man liep ’s avonds een bouwplaats in Uitgeest op. Gezien zijn witte tas leek hij geen goede bedoelingen te hebben. Onze bewakingscamera kreeg hem echter in de gaten, waarna een geverifieerde melding werd afgegeven aan de meldkamer.


Dankzij de geverifieerde melding wist de politie dat het menens was, waarna agenten weldra ter plaatse waren. Zij konden de inbreker dan ook snel inrekenen. De arrestatie vond buiten het toeziend oog van de BouWatch plaats. Het is niet bekend of dit een ander voorval is of hetzelfde voorval als bovenstaand artikel.


Dit is op video opgenomen en verscheen op YouTube:

Bron: BouwWatch

Reacties

Reacties