Preventieteam Woninginbraken in Uitgeest

1221

UITGEEST – Op woensdag 22 juni rijdt er een preventieteam in herkenbare ‘Buurtauto’s Stop Woninginbraken’ door Uitgeest. Het team bezoekt straten waar de afgelopen tijd is ingebroken.
 
Daar gaan zij in gesprek met bewoners en geven gratis voorlichting over een betere beveiliging van hun woning en het verkleinen van de kans op inbraak. De adviseurs geven ook uitleg over het herkennen en melden van verdachte situaties.
 
De gemeente Uitgeest is een van de gemeenten die samen met politie en Openbaar Ministerie meedoen aan het project ‘Buurtauto Stop Woninginbraken’. Voor de uitvoering zijn alleen preventieadviseurs van ISA Security actief. Indien u wordt benaderd door een ander beveiligingsbedrijf is dat niet namens de gemeente Uitgeest.
 
De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan. Het advies is dus: geef het huis een bewoonde indruk. Voor tips om uw woning er ‘bewoond’ uit te laten zien, kijkt u op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Reacties

Reacties