Rijkswaterstaat: Oorzaak ongevallen oprit A9 niet bekend

1150

OpritUITGEEST – 4 ongevallen in 1 week tijd op de beruchte oprit van de A9 richting Alkmaar: Donderdagochtend 15 januari ging er een busje uit de bocht op de oprit, en donderdagavond een motor onderuit. Vrijdagavond 16 januari ging er weer een auto de bocht uit en ook zondagavond 18 januari was het alweer raak.
 
Tussen oktober 2013 en oktober 2014 gebeurde dit al minimaal 22 keer waarbij de politie en/of ambulance en brandweer moesten assisteren. En dan zijn er nog genoeg gevallen waarbij deze niet nodig waren. In 2014 werd de snelheid al teruggebracht naar 70.
 
Een voorlichter van Rijkswaterstaat laat aan 112-Uitgeest.nl weten dat de oorzaak van de ongevallen op de toerit van de A9 niet duidelijk is: “Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ongevallen op deze toerit, maar het is nog niet bekend wanneer dit onderzoek klaar is.” “Ook bekijkt Rijkswaterstaat of snelheid een rol speelt bij de ongevallen”, aldus de voorlichter. De voorlichter benadrukt dat de snelheid op de toerit inmiddels is teruggebracht naar 50. Ook zijn er extra veiligheidsborden langs de vangrail geplaatst.
 
De persvoorlichtster van Politie Noord Holland kon geen reactie geven.
 
Dus vooralsnog blijft het oppassen op de oprit en vooral wanneer het regent.

Reacties

Reacties