Brandweerman blust eigen gestolen scooter

1439

UITGEEST – De brandweer van Uitgeest kreeg zondagavond rond tien voor half 9 een melding van een brand in een scooter aan de Langebuurt in Uitgeest. De brandweer is hierop direct met spoed uitgerukt naar de Langebuurt.
Ter plaatse bleek dat er een scooter in de brand stond op de binnenplaats van een apartementencomplex die even daarvoor was gestolen vanuit een tuin aan de Langebuurt. De brandweer heeft de scooter geblust.


Het wrange is dat de brommer van een brandweerman van Brandweer Uitgeest was. Deze wilde na de melding van de scooterbrand zijn scooter pakken om uit te rukken naar de kazerne, maar ontdekte dat zijn brommer gestolen was. Ter plaatse kwam hij erachter dat het zijn eigen scooter was die in de brand stond.


Waarschijnlijk hebben de daders de brommer niet aan de praat gekregen en daarom de brommer maar in de brand gestoken.

UPDATE:

Inmiddels heeft het incident al landelijke bekendheid gekregen. RTVNH besteedde er aandacht aan op hun website. Tevens maakte ze een interview met de betrokken brandweerman.

Ook Dichtbij.nl, Nu.nl, De Telegraaf, het AD.nl, & het Noord Hollands Dagblad besteedde er aandacht aan door middel van een artikel op hun website. Op 19 maart stond het ook in de papieren versie van het Noord Hollands Dagblad en het AD.

Het radioprogramma “Somertijd” op radio Veronica besteedde er aandacht aan. In hun dagelijkse uitzending was er een limerick gemaakt over dit incident. Deze is hieronder terug te luisteren:

Reacties

Reacties