SinterklaasStorm laat brandweer Uitgeest 4 keer uitrukken

973

WeeralarmUITGEEST / DE BILT – De zware storm (windkracht 9) kwam donderdag via de waddeneilanden en de westkust Nederland binnen. Code rood was rond het middaguur afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen, het Waddengebied en het IJsselmeer.
Op Vlieland, Texel en Hoek van Holland was zelfs een zeer zware storm (windkracht 10) gemeten. De hardste windstoot, van 137 kilometer per uur, werd volgens de dienst gemeten bij Stavoren in Friesland.
 
Brandweer Uitgeest is vanaf 12:00 tot 20:00 aanwezig geweest op de kazerne aan de Molenwerf. De brandweer werd via email, portofoon of telefoon gealarmeerd voor uitrukken. Dit ging dus niet via de pager zoals dat normaal gebeurd.
Brandweer Uitgeest heeft tijdens de storm 5 uitrukken gehad.
 
Uitruk 1: Buitensluiting Korhoenstraat. Dit had alleen niets met de storm te maken.
 
Uitruk 2: Stormschade Molenwerf 25. Dit betrof losliggende steigerdelen.
 
Uitruk 3 melding tak gevaarlijk boven een fietspad bij het Shell tankstation langs de N203. De hoogwerker van de brandweer werd hierbij ingeschakeld om de tak uit de boom te halen.
 
Uitruk 4 betrof een fiets in de sloot langs het fietspad bij de N203 ter hoogte van het Shell tankstation. De brandweer heeft hier gezocht naar mogelijk een persoon. Dit was loos alarm.
 
Uitruk 5 was wederom naar het Shell tankstation voor losse takken. Takken blijven op het fietspad en de N203 waaien. De brandweer kan hier op dit moment niets aan doen.
 
Rond half 8 s`avonds is code rood ingetrokken. De storm heeft in Uitgeest voor weinig overlast gezorgd. Bij de vorige storm in oktober moest de brandweer 13 keer uitrukken.
 
www.brandweeruitgeest.nl
 


Reacties

Reacties