Treinbrand station Uitgeest

937

UITGEEST – De brandweer van Uitgeest kreeg op vandaag rond 17:36 een melding van een mogelijke treinbrand in een goederentrein op station Uitgeest.


Hierop rukte diverse hulpdiensten uit, waaronder de tankautospuiten 634 en 635 van Uitgeest, en brandweervoertuigen uit Heemskerk. De machinist van de goederentrein had een brandlucht geroken in de cabine, en vreesde dat er brand woedde in de locomotief.


Ter plaatse werd direct gezorgd voor een waterwinning, en werden brandslangen uitgerold door de brandweer. Direct is de stroom van de bovenleiding gehaald.


Bij 1500 volt bovenleidingen wordt door de brandweer de veiligheidstester ingezet. De toepassing ervan geeft duidelijk aan dat de bovenleidingspanning is uitgeschakeld en voorkomt dat er opnieuw spanning op de bovenleiding wordt gezet.


Hierop is de brandweer ingeschakeld. De brandweer heeft de cabine en de locomotief gecontroleerd, maar heeft geen brandhaard kunnen vinden.


Het treinverkeer werd volledig stilgelegd. Daardoor reden er geen treinen tussen Alkmaar en Wormerveer. Technici van ProRail zullen de locomotief verder inspecteren.
Bron: 112-Uitgeest.nlReacties

Reacties