Twee gewonden bij zwaar ongeval op A9 Uitgeest

1481

UITGEEST – In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen de hulpdiensten een melding van een verkeersongeluk op de A9 bij Uitgeest. Hierop werden direct diverse brandweervoertuigen, ambulance`s en politie richting de A9 gestuurd.

Ter plaatse bleek er een enorme ravage te zijn. Een Amerikaanse pick-up truck komende uit de richting van Heemskerk, raakte de berm, schoot de weg over, vloog door de lucht, ramde een lantaarnpaal en eindigde op de kop op de andere weghelft van de A9.


Een 22-jarige vrouw uit Sint Pancras, die richting Heemskerk reed, kon de pick-up niet ontwijken en knalde er bovenop. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.


Omdat de bestuurder van de pick-up truck niet duidelijk kon aangeven of er nog iemand in zijn auto had gezeten heeft de politie een speurhond ingezet om te zoeken naar verdere slachtoffers. Er is echter niemand meer aangetroffen.


Door het complexe geheel heeft de politie tijdelijk de hele A9 afgezet zodat de verkeersondersteuning van de politie de ongevalslocatie kon fotograferen en sporen kon vastleggen. Bij de bestuurder van de pick-up truck is bloed afgenomen om te kijken of er alcohol in het spel was.


Rijkswaterstaat heeft de snelweg laten vegen en reinigen.
UPDATE: 29-07-2012 Politiebericht.

UITGEEST, 28 juli – De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van een auto die op de A9 (thv hm paal 59.4 links) over de kop geslagen was. Een 27-jarige man uit Noord-Scharwoude reed in de richting van Alkmaar.


Ter hoogte van de oprit Uitgeest kwam hij door onduidelijke reden met zijn rechtervoorwiel in de berm. Vervolgens raakte de man de macht over het voertuig kwijt, schoot hij naar de linkerzijde van de weg en kwam op de vangrail terecht. Door de snelheid gleed het voertuig nog enkele tientallen meters over de vangrail, botste tegen een verlichtingspaal en kwam op zijn kop op de weghelft voor het verkeer uit de richting Alkmaar terecht.


De bestuurder wist zichzelf uit de auto te bevrijden. Vlak daarna kwam een 22-jarige automobiliste (uit Sint Pancras) uit de richting van Alkmaar aanrijden. De vrouw kon het wrak op haar weghelft niet meer ontwijken en botste er tegenaan. Beide bestuurders zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Van de 27-jarige bestuurder is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van drugs of alcohol was.


Voor zover bekend is de man niet ernstig gewond geraakt maar hij wel ter ter observatie opgenomen. De 22-jarige vrouw heeft diverse kneuzingen opgelopen. Zij is ook ter observatie in het ziekenhuis opgenomen geweest. Verkeersongevalanalisten hebben een onderzoek ingesteld. De A9 is in de richting Beverwijk ruim drie en een half uur afgesloten geweest.

Reacties

Reacties