Twee keer aangehouden voor rijden onder invloed

1184

UITGEEST – Op zaterdag 12 januari 2019, omstreeks 20.00 uur, reed er een 51-jarige man uit Uitgeest over de Geesterweg terwijl hij zwaar beschonken was.

De man reed slingerend in zijn bestelauto en een tegemoet komende bestuurder moest uitwijken om een aanrijding met de bestelauto die op zijn weggedeelte terecht was gekomen te voorkomen.

De 51-jarige man kreeg een stopteken maar negeerde deze. Even verderop werd de bestuurder met zijn bestelauto toch tot stilstand gebracht. Bij controle blies de man een F en bij een ademtest op het politiebureau blies de man maar liefst 900 ug/l, hetgeen hem kwam te staan op een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, een rijverbod en een invordering van zijn rijbewijs.

Vervolgens is de man met een taxi terug naar huis gegaan en kon het toen niet laten om toch in zijn auto te stappen en verder naar huis te rijden. Hierop is de man wederom aangehouden door de politie en kreeg opnieuw een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, voor het besturen van zijn voertuig, terwijl aan hem een rijverbod was opgelegd en een proces-verbaal voor het besturen van zijn bestelauto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Reacties

Reacties