Twee pogingen tot woninginbraak

1341

UITGEEST – Tussen vrijdagmiddag 19 juli twee uur en zaterdagmiddag 20 juli half drie werd er zowel op de Wiekenlaan als op het Nieuwland getracht om in te breken in woningen.

Op de Wiekenlaan kwam men binnen nadat men met een breekijzer een zijraam had open gebroken. Men klom de woning binnen, maar direct ging er alarm af. Vermoedelijk zijn de dader(s) hierop direct gevlucht.

Tussen dezelfde tijdstippen heeft men ook geprobeerd om aan de achterzijde  van een woning aan het Nieuwland een achterdeur open te breken. Ook hier bleef het bij een poging. Men is hier niet binnen geweest. Getuigen die mogelijk iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

De komende dagen wordt lekker warm en dat nodigt natuurlijk uit tot het openzetten van deuren en ramen. Maar voor inbrekers is dit een mooie kans om ongezien uw woning binnen te komen. Inbrekers slaan traditiegetrouw het vaakst toe in de wintermaanden en in de warmere periode van het jaar. De ramen en deuren gaan massaal open als het kwik stijgt en dat maakt het voor inbrekers extra makkelijk om binnen te komen zonder braaksporen achter te laten.

Om te voorkomen dat in brekers uw woning makkelijk binnen kunnen komen tijdens zonnige dagen, is het verstandig om nooit ramen of deuren open te laten staan als u van huis bent. Ook is het niet handig om de tuindeur open te laten staan als u bijvoorbeeld boven de was gaat doen. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsdieven, dus zorg ervoor dat u de mogelijkheden tot een minimum beperkt.

Verder is het raadzaam om ervoor te zorgen dat uw woning er bewoond uitziet als u besluit buiten van het mooie weer te genieten. Laat bijvoorbeeld een glaasje water op de keukentafel of het aanrecht staan en laat kostbare spullen niet in het zicht liggen.

Reacties

Reacties