Twee woninginbraken De Kleis & poging Paltrokstraat

1595

politie autoUITGEEST – Bewoners van twee woningen aan de Kleis werden in de nacht van zondag 11 op maandag 12 oktober slachtoffer van woninginbraak.
 
Bij de eerste woning klom de dader over een schutting en forceerde een bovenlicht aan de achterkant van de woning. De woning werd doorzocht en er werd onder andere geld en een telefoon weggenomen.
 
 
 
Bij een andere woning aan De Kleis kwam de dader(s) binnen via een niet afgesloten achterdeur. Ook hier werd geld buitgemaakt en een videocamera meegenomen.
 
Op zondag 11 oktober werd er geprobeerd in te breken in een woning aan de Paltrokstraat. De voordeur was geforceerd en een ruit gebroken maar de dader(s) zijn niet in de woning geweest.
 
Eventuele getuigen van bovenstaande inbraken of mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.
 
In de koude en donkere wintermaanden nemen traditiegetrouw de inbraken weer toe. Zorg dat het inbrekers niet te makkelijk wordt gemaakt door bijvoorbeeld een niet afgesloten achterdeur. Inwoners kennen hun buurt het beste. Ze weten wie hun buren zijn en in welke auto`s ze rijden. Mensen kunnen 112 bellen als ze in de buurt iets verdachts zien. Het helpt de politie als mensen het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon aan de politie doorgeven. De kans dat woninginbrekers, straatrovers en overvallers opgepakt kunnen worden, neemt toe als verdachte situaties direct bij de politie gemeld worden.
 
 

Reacties

Reacties