Twee woninginbraken in het weekend

1123

politielogo2UITGEEST – Vrijdag 13 en zondag 15 december is wederom geprobeerd in te breken bij een woning aan de Vrijburglaan en een woning aan de Molenweg in Uitgeest.
 
Bij een woning aan de Vrijburglaan ging het alarm af. Dit heeft de inbrekers afgeschrikt. Uiteindelijk bleek dat er een deur aan de achterkant van de woning was geforceerd. Ook bij de woning aan de Molenweg werd geprobeerd om de achterdeur te forceren. Dit meld wijkagent Frans Pals op Twitter. De wijkagent vraagt of mensen die iets gezien hebben wat verdacht kan zijn, of getuigen zijn geweest zich willen melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
 
 
Voorkom ongewenst bezoek tijdens de feestdagen
 
Met kerst en de jaarwisseling zoeken veel mensen hun familie en vrienden op. Dat weten inbrekers ook. Zij slaan juist dan vaak hun slag. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt?
 
De politie weet hoe ingrijpend een woninginbraak is. Niet voor niets zet ze alles op alles om deze misdaden op te lossen en de daders te pakken. Om inbraak te voorkomen is het belangrijk dat inwoners ook zelf maatregelen treffen. Vooral van oktober tot maart, tijdens de donkere dagen, als inbrekers extra actief zijn.
 
‘Inbrekers hebben een hekel aan licht’, vertelt een expert woninginbraken van de politie. ‘Buitenverlichting maakt een inbreker zichtbaar en dat wil hij niet. Zorg dus voor goede buitenverlichting, die automatisch aan gaat als het donker wordt, eventueel met een bewegingsmelder. Het is ook belangrijk dat het lijkt alsof er iemand thuis is, bijvoorbeeld door binnen een lamp te laten branden op een tijdschakelaar. En natuurlijk zijn goede sloten ook van belang.’
 


Reacties

Reacties