Uitgeest voor de derde keer in korte tijd in het donker [UPDATE2]

1279

IMG_9154 (Medium)UITGEEST – In sommige delen van Uitgeest is vanavond omstreeks 23:00 de stroom uitgevallen.
 
Ditmaal zijn niet alle straten getroffen. Voor zover bekend zijn het vooral de straten in de Koog die zonder stroom zitten. In sommige straten werkt internet en TV niet.
 
Volgens de eerste berichten zou de stroomstoring rond 01:15 zijn opgelost.
 
De brandweer kreeg direct na het uitvallen van de stroom een melding van een automatische brandmelder op de Molenwerf. Dit bleek loos alarm. Vermoedelijk is de stroomuitval hier ook de oorzaak van.
 
Bij een stroomuitval trek de stekkers uit de stopcontacten. Dit voorkomt schade aan de apparaten en overbelasting op het moment dat uitval is verholpen. Gezien het in Uitgeest blijkbaar vaak voorkomt de laatste tijd is het handig om wat spullen op voorraad te hebben zoals een opwindbare radio en zaklamp, kaarsen, waxinelichtjes, lucifers en batterijen.
 
UPDATE 00:06:
Even na middernacht meldde de eerste mensen dat er weer stroom was.
 
UPDATE 00:38:
Nog niet alle straten hebben stroom. De Kooglaan zit nog zonder. Liander is met meerdere monteurs druk bezig bij het transformatorhuisje naast Sporthal de Zien aan de Zienlaan. Daar zou alles in orde zijn en Liander is druk aan het zoeken waar het probleem zit. Ziggo meld dat er door de stroomuitval de diensten internet & TV niet werken.
 
UPDATE 00:47:
Ook de laatste straten hebben weer stroom.
 
 

Reacties

Reacties