Veel bekeuringen bij fietsverlichtingscontroles in de regio

775

HEEMSKERK – BEVERWIJK – UITGEEST – Bij een grote fietsverlichtingscontrole in Heemskerk heeft de politie donderdagochtend diverse fietsers bekeurd vanwege het ontbreken van de verlichting. In de afgelopen weken heeft de politie bij 39 controles in Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest al 400 bekeuringen uitgedeeld.


In Uitgeest werd er onder andere op 10 december vanaf 07:15 een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Geesterweg. Bij deze controle werden 32 fietsers bekeurd.


Elke dag raken 200 mensen (kinderen en volwassenen) in ons land zo ernstig gewond door een fietsongeval, dat een medische behandeling noodzakelijk is. Het aantal verkeersslachtoffers is de laatste jaren sterk afgenomen, maar bij fietsers is dit echter niet het geval.


Volgens het SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) daalt het aantal doden onder fietsers langzamer dan dat van de meeste andere groepen verkeersdeelnemers. Het aantal ernstig verkeersgewonden onder fietsers neemt sneller toe. Goede verlichting is dus zeer belangrijk. Maak jezelf zichtbaar.

Reacties

Reacties