Veel schade bij zolderbrand woning Krijgsman

1983

UITGEEST – De brandweer werd vrijdagochtend rond vijf over negen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Krijgsman in Uitgeest.
 
Ter plaatse bleek er brand te zijn uitgebroken op zolder van een woning.Een bewoner heeft geprobeerd de brand te blussen maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping grote schade opliep. De brandweer heeft de brand geblust. De bewoner is na zijn bluspoging gecontroleerd door de ambulanceverpleegkundigen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is niet bekend.
 
Na de brand is de nieuwe arbeidshygiënecontainer gealarmeerd. De brandweermannen en vrouwen worden eerst afgespoten om rook en roet te verwijderen. In de container zal het bluspak worden uitgetrokken en in een kliko worden gestopt. Hier kan vervolgens een nieuw schoon bluspak worden aangetrokken. Zo zal de vuile kleding niet meer in de tankautospuit terecht komen, waardoor deze ook besmet raakt. De container is een soort mobiele voorraadkast met daarin zo’n 100 pakken in verschillende maten, nekflappen en schone ademluchtflessen.
 
Niet voor niets waarschuwt de brandweer de bevolking bij een brand om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. Rook is immers voor iedereen ongezond, dus ook voor brandweerlieden.

Reacties

Reacties