Veel wateroverlast aan Anna van Renesselaan

1047

UITGEEST – Vrijdagmiddag om 5 voor 1 werd de brandweer opgeroepen voor wateroverlast aan de Anna van Renesselaan in Uitgeest. Hierop is de brandweer met de tankautospuit 634 en de Mitsubishi 683 naar de Anna van Renesselaan gegaan

Ter plaatse bleek er een water lekkage in een woonhuis te zijn. Het water liep al vanaf de zolder via de buitenkant van het huis naar beneden. Ook bij de naaste buren was er al water het huis ingelopen, onder andere in de meterkast. De brandweer heeft bij deze huizen de stroom uitgeschakeld.


De bewoners van het huis waren op vakantie, en er bleek geen sleutel aanwezig te zijn bij de buren. Hierop is de politie ter plaatse gekomen, en heeft de brandweer aan de achterkant van het huis een ruit geforceerd om naar binnen te kunnen. Tegelijkertijd kwam een buurvrouw thuis van het naastgelegen huis die wel een sleutel van het huis had waar de lekkage was. Zodoende kon de brandweer ook via de voordeur naar binnen.


Er bleek een lekkage te zijn bij de CV installatie, waardoor deze een grote hoeveelheid water lekte. De brandweer heeft met behulp van waterstofzuigers en trekkers zoveel mogelijk het huis vrij gemaakt van water.


De inzet van de brandweer heeft nog een flinke tijd in beslag genomen. De bewoners zijn van hun vakantieadres huiswaarts gekeerd.


De exacte schade door de lekkage is niet bekend.


Bron: 112-Uitgeest.nl
Foto`s: 112-Uitgeest.nl
Reacties

Reacties