Vernielingen gepleegd in de Eendenkooi Van der Eng

1503

politieUITGEEST – Onbekenden hebben tussen donderdag 18 juni en maandag 22 juni vernielingen aangericht in de Eendenkooi Van der Eng aan de Uitgeesterweg in Uitgeest.
 
Vermoedelijk zijn de daders meerdere keren in de Eendenkooi geweest. Donderdag 18 juni werden de eerste vernielingen gepleegd vermoedelijk door twee daders. Vermoedelijk zijn de daders maandag 22 juni wederom teruggekomen ditmaal met drie personen.
 
 
Een kleine poort werd uit de scharnieren getrokken. Van een grote poort 2 planken eruit getrokken. Er werd een gat getrapt in de kijkhut. Het slot van het gereedschapsschuurtje werd vernield en daaruit werd een hamer en een bomensnoeischaar meegenomen. In de Eendenkooi werd het gereedschap terug gevonden.
 
De bijenkast is dicht gedaan zodat de bijen er niet meer in of uit konden. Planken over de sloot gegooid aan zowel de achterzijde als de voorzijde van de Eendenkooi.
 
Een getuige heeft wel maandagmiddag 22 juni rond 16:00 drie jongens de eendenkooi in zien gaan. Wie iets gezien heeft bij de Eendenkooi of in de buurt of meer informatie heeft over de vernielingen kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.
 
De Eendenkooi Van der Eng in Uitgeest wordt door vrijwilligers beheerd. Om de rust in de eendenkooi te garanderen is de eendenkooi niet vrij toegankelijk. Wel is de eendenkooi tijdens excursies te bezoeken. Deze worden in mei en juni gehouden.

Reacties

Reacties