Verzamelbericht: Stormschades Uitgeest

2540

IMG_6406 (Medium)UITGEEST – De brandweer van Uitgeest werd maandagochtend rond 10 uur gealarmeerd voor de eerste stormschade waarbij de brandweer nodig was aan de Boterbloem in Uitgeest.
 
Ter plaatse was er tak van een boom afgebroken en een tuinhek beschadigd. De medewerkers van de gemeente hadden inmiddels de tak al verwijderd en afgevoerd. De brandweer was hiervoor dus niet meer nodig.
 
Onderweg naar de kazerne kwam de brandweer nog een boom tegen die een voetpad blokkeerde. De brandweer heeft de boom afgezaagd en aan de kant gelegd zodat de gemeente deze kan ophalen. De gemeente is erg druk met het opruimen van takken en bomen.
 


Brandweer Uitgeest is de gehele ochtend en middag druk met meldingen geweest. Op het Bollenhof is een compleet dak los gewaaid en door het atrium gegaan. Op de Graskamplaan is ook de gevelbeplating los gekomen. De brandweer wordt niet meer via P2000 gealarmeerd maar rechtstreeks via de alarmcentrale. Op veel plekken zijn dakpannen los gekomen waarbij de brandweer nodig is.
 
De brandweer heeft bij het Bollenhof gewacht op de hoogwerker van brandweer Heemskerk. Omdat ook brandweer Heemskerk het druk had met de stormmeldingen duurde het even voordat de brandweer van Heemskerk ter plaatse was. De brandweer heeft het dak geïnspecteerd of het nog verder gevaar kon opleveren. Een bouwbedrijf zal de schade gaan afhandelen.
 

Bij het Shell tankstation langs de N203 was een boom op het tankstation gevallen en hing over het fietspad dat naast het Shell tankstation loopt. Door de drukte had de brandweer de beschikking over een particuliere hijskraan. De brandweer heeft met behulp van de kraan de boom van het dak gehaald. Een medewerker van Shell heeft het tankstation geïnspecteerd op schade. Het tankstation raakte wel wat beschadigd.
 

Hierna is de brandweer direct met spoed doorgegaan naar het Assum in Uitgeest waar een boom tegen een woning was gevallen. Inmiddels was er al een particulier bedrijf aanwezig om de boom op te ruimen. Voor de brandweer was hier verder niets te doen. De brandweer is hierop doorgegaan naar de Langebuurt waar een aantal dakpannen los op een dak lagen. De brandweer heeft deze van het dak gehaald, en een naburig dag even geïnspecteerd op losse dakpannen.
 

Langs de Geesterweg zijn veel bomen gesneuveld. Ook bushokjes moesten het ontgelden. De kleppen waar de bekende posters in zaten werden open geblazen waardoor het glas stuk sloeg. Een medewerker die de bushokjes beheren hebben de boel opgeruimd.
 

Rond tien over 3 werd de brandweer van Uitgeest weer gealarmeerd voor een stormschade op de Westergeest. Een tak hing boven een woning. Hierop is de autoladder van brandweer Velsen opgeroepen. Echter kon deze de ladderwagen niet kwijt in de omgeving. Een gespecialiseerd bedrijf zal de tak moeten komen weghalen.
 

De brandweer heeft 13 meldingen gehad van stormschade:
 
Boterbloem   Stormschade Boom   
Bollenhof   Stormschade Dak   
De Aak   Stormschade Dak   
Graskamplaan   Stormschade Dak   
Sluisbuurt   Stormschade Boom   
Paardekamplaan   Stormschade Dak   
Wittebroodslaantje   Stormschade Boom   
Melksuiker   Stormschade Dak   
De Pollen   Stormschade Boom   
Shell Tankstation N203   Stormschade Boom   
Assum   Stormschade Boom   
Langebuurt   Stormschade Dak   
Westergeest   Stormschade Boom   
 

Reacties

Reacties