Vijf jongeren staande gehouden na achtervolging

1227

UITGEEST – In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01:00 zijn er vijf jongeren staande gehouden op de Hoop in Uitgeest na een poging tot het vernielen van diverse informatieborden van de Nederlandse Spoorwegen in de Kleistunnel in Uitgeest.


Vier getuigen zagen de jongens met een groepje inslaan op de informatieborden, en voorbijgangers lastig vallen. Hierop werd direct 112 gebeld door de getuigen. Direct werden er één herkenbaar politievoertuig en één onbekend politievoertuig via de Anna van Renesselaan naar de Kleistunnel gestuurd. Het andere politievoertuig kwam door de Kleistunnel heen.


Bij het ter plaatse komen van de politie, ging de groep van zo`n 7 jongeren er via fietsenstalling aan het Anna van Renesseplein er vandoor. Direct werd hierop door drie getuigen de achtervolging ingezet samen met de politie.


Door de achtervolging van de twee getuigen en door telefonisch contact van één van de getuigen met de politieauto`s konden er uiteindelijk vier jongeren van het schoolplein van basisschool de Wissel worden afgehaald. Hierna meldden zich nog vrijwillig een jongere, waardoor het aantal op vijf kwam te staan.


De jongeren krijgen een bekeuring voor baldadigheid, en er zal een onderzoek worden ingesteld of er daadwerkelijk wat vernield is. Direct is ook de beveiliging van de Uitgeester kroegen ter plaatse gekomen. De vijf jongeren krijgen ook een uitgaansverbod voor Uitgeest.


Foto: 112-Uitgeest.nl


Reacties

Reacties