Vuurwapen achtergelaten bij Dekamarkt

1875

UITGEEST – Een 22- jarige jongen uit Assendelft heeft maandag 19 juni een geladen vuurwapen achtergelaten bij de Dekamarkt aan de Middelweg in Uitgeest.
 
De jongen kwam de supermarkt binnen en vroeg aan de medewerkster achter de servicebalie of ze een tasje in beheer kon houden zodat de jongen en een 16-jarig meisje een boodschap konden doen. Na het afrekenen vertrokken de twee op een scooter richting het recreatieterrein zonder de tas mee te nemen.
 
Omdat het erg lang duurde voordat de jongen de tas op kwam halen werd er in de tas gekeken. In de tas werd een vuurwapen en munitie aangetroffen. Hierop werd de politie ingeschakeld. Op het moment dat de politie arriveerde, arriveerde ook de jongen en het meisje weer bij de supermarkt omdat ze erachter waren gekomen dat ze de tas waren vergeten.
 
De 22-jarige verdachte is aangehouden voor bezit van een vuurwapen. Het 16-jarig meisje begon hierop stennis te schoppen en werd ook aangehouden inzake ambtsbelemmering en overgebracht naar het politiebureau.
 
Momenteel zit verdachte in voorlopige hechtenis laat het Openbaar Ministerie Noord-Holland weten aan 112-Uitgeest. Vandaag vrijdag 7 juli beslist de rechter over de voortzetting van de voorlopige hechtenis. Over de mogelijke strafmaat kan het Openbaar Ministerie geen antwoord geven, de zaak is nog in onderzoek.
 

Reacties

Reacties