Vuurwerk afsteken? Houd rekening met de regels!

1174

UITGEEST – Vuurwerk afsteken mag dit jaar op 31 december (oudejaarsdag) vanaf 18.00 uur tot 1 januari (nieuwjaarsmorgen) 02.00 uur.

Het kopen van vuurwerk kan dit jaar op 28, 29 en 31 december. Vanaf de jaarwisseling 2018-2019 mogen vuurpijlen alleen verkocht worden in combinatie met een lanceerstandaard. De lanceerstandaard is geschikt voor meervoudig gebruik en voor het afsteken van verschillende soorten vuurpijlen.

Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd de klant moet hebben om het te mogen afsteken. De minimumleeftijd (12, 16 of 18 jaar) hangt af van het soort vuurwerk.

Uitgeest

In de gemeente Uitgeest is er een afsteekverbod van vuurwerk binnen 100 meter van:

– Locaties waar paarden worden gehouden
– Gebouwen met rieten daken.
– Molens
– Opslag van brandstof en/of tankstations
– Opslag van vuurwerk en/of verkooppunten

Bovendien geldt het afsteekverbod binnen 50 meter van de in- en uitgangen van alle tunnels, het Hertenkamp, De Dokter Brugmanstraat tussen de nummers 4 t/m 260 (De Slimp) en nummer 15 (Geesterheem).

Alle toiletgebouwen, ook bij de surfoever van Zwaansmeer, zijn afgesloten. De hondenhaltes zijn weggehaald en alle afvalcontainers zijn afgesloten. 
In het nieuwe jaar gaan alle afvalcontainers, hondenhaltes en, als het niet vries, het toiletgebouw bij de surfoever weer open. 

Ziet u bij u in de buurt een opgeblazen vuilnisbak of andere schade, dan kunt u dat melden bij de gemeente via telefoonnummer 14 0251 of www.uitgeest.nl. Zie je situaties die direct gevaar opleveren voor jezelf en / of je omgeving bel dan met de politie via 0900-8844 of met spoed via 112.

Reacties

Reacties