Wegmisbruikers aan de kant gezet

1003

ALKMAAR – HAARLEM – HOOFDDORP – UITGEEST – Agenten hebben met behulp van een onopvallende videoauto vrijdagmiddag en –avond een drankrijder aangehouden en een tiental bestuurders aan de kant gezet omdat zij het overig verkeer in gevaar bracht of hinderde . Tegen alle verkeersovertreders is proces-verbaal opgemaakt.




Vier verkeersovertreders werden in Haarlem betrapt. Op de Schipholweg werd vrijdagmiddag een 50-jarige Haarlemmer betrapt op bellen tijdens het rijden (niet handsfree). Hij kreeg zijn bekeuring gelijk mee. Een 36-jarige Haarlemmer reed met 48 km/uur te snel over de N200 en droeg bovendien geen gordel. Reden genoeg om de man aan de kant te zetten en hem in de gelegenheid te stellen om ter plaatse de videobeelden van zijn eigen rijgedrag te bekijken.


Op de Rijksstraatweg werd een snelle snorfietser betrapt. De man had 26 km/uur te veel op zijn teller. Op de Vondelweg werd een 20-jarige Haarlemmer aan de kant gezet omdat hij onder andere over een doorgetrokken streep was gereden. Op de N205 in Hoofddorp werd een 64-jarige man uit Lisse na een snelheidsovertreding van 36 km/uur aan de kant gezet.


Op de N203 in Uitgeest werden een bromfietser uit Amsterdam en zijn passagier beiden bekeurd voor het niet dragen van een helm. Ook werd op de N203 een hoge snelheidsoverschrijding gemeten: een 50-jarige hardrijder uit Den Helder reed 38 km per uur te snel.



Op de N9 in Alkmaar werd een hardrijder aan de kant gezet die het overige verkeer in gevaar bracht omdat hij met hoge snelheid van rechts inhaalde.


Op de N205 in Vijfhuizen ten slotte, reed een 45-jarige man uit Rijsenhout ruim 48 km/uur te hard. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol te rijden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de nodige processen-verbaal werden opgemaakt.

Reacties

Reacties