Weinig problemen door winterweer

2200

UITGEEST – Het winterweer heeft zondag 10 december voor weinig problemen veroorzaakt. Het KNMI kondigde code oranje af vanwege zware sneeuwval.
 
De echte zware sneeuwval in Uitgeest bleef uit. Uiteindelijk viel er rond de drie a vier centimeter. Ongevallen door het winterweer bleven voor zover bekend uit. De Nederlandse Spoorwegen ondervonden wel hinder van het winterweer. Uitgerekend na de invoering van de nieuwe dienstregeling was er tussen 20:10 en 23:00 geen treinverkeer mogelijk in Uitgeest door bevroren wissels. Een sprinter moest geëvacueerd worden omdat deze niet meer verder kon.
Artikel gaat verder onder de foto.Maandag
Weggebruikers moeten maandag de hele dag rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert mensen om, indien mogelijk thuis te gaan werken.
 
Maandag tijdens de ochtendspits kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. In de loop van maandagochtend gaat het naar verwachting in een groot deel van het land opnieuw flink sneeuwen. Dat kan leiden tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden en grote vertragingen, vooral in de avondspits.
 
Op basis van de weermodellen wordt er flink wat sneeuw voor het noorden en westen van het land verwacht in de loop van de dag. In de ochtend is het weer naar verwachting rustig en droog, hoewel het door de bevriezing van natte weggedeelten en sneeuw(resten) glad kan zijn.
 
Naarmate de ochtend vordert, gaat het vanuit het zuiden sneeuwen, waarbij de buien naar het noorden trekken. ’s Middags strekt dat neerslaggebied zich uit over een groot deel van het land. Daarbij lijkt vooral de Randstad zwaar te worden geraakt: tijdens de avondspits valt er mogelijk tien tot twintig centimeter sneeuw.
 


IJs werd weggebrand van de wissels door middel van gasbranders


 

Reacties

Reacties