Wijkagenten redelijk tevreden over verloop kermis

800

UITGEEST – De kermis die van 6 juli tot en met 10 juli 2019 in Uitgeest gehouden werd is op een paar incidenten goed verlopen.

Rondom de kermis werden er 3 fietsen weggenomen. Tevens werd er een elektrische fiets vermist. Er is een elektrische fiets aangetroffen, maar de aangifte van de weggenomen elektrische fiets is niet terug te vinden. Men kan zich melden bij de wijkagent Frans Pals voor informatie.

Opvallend waren de vele aanwezige jeugdige personen, hetgeen resulteerden in een aantal overlast meldingen rondom de kermis en de routes daarheen. Dinsdag op woensdag nacht vond men het leuk om een aantal vernielingen te plegen. Resultaat 2 vernielde autospiegels, een aantal planten uit tuinen, een bankje meegenomen en elders achter gelaten, boompjes en plantenbakken vernield. Verder werd er hier en daar baldadigheid gepleegd door de jeugd. Opvallend is dat er geen aangifte is gedaan bij de politie.

Tijdens de kermisavonden en nachten vonden er verder wat vechtpartijtjes en ruzies plaats tussen de jeugdige personen. Hiervan is in een paar gevallen aangifte gedaan. Het letsel wat hierbij opgelopen werd, betrof licht letsel. Een 20-jarige Uitgeester is voor een mishandeling aangehouden op de Middelweg op zondag 7 juli om 04.20 uur. Hij is ingesloten en later verhoord.

Verder veroorzaakte een 20-jarige inwoner uit Uitgeest terwijl hij zwaar onder invloed was van alcohol met de door hem bestuurde personenauto een verkeersongeval op de Geesterweg. Dit ongeval vond plaats nadat de man eerst was thuis gebracht en hij toen met een dwarse kop zijn auto pakte en terug reed naar het kermis terrein. Dit ging dus fout. De man blies 820 UG/L als beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt. Hij moet tevens een cursus volgen.

Buiten deze voorvallen betrof het een uitstekend georganiseerde kermis waarbij velen intens genoten. De sfeer was over het algemeen fantastisch. aldus de wijkagenten Dennie Bronneberg en Frans Pals. Zij zijn dan ook redelijk tevreden over het verloop van deze kermis ondanks het bovengenoemde. Zij begrijpen uiteraard dat het niet fijn is dat men spullen heeft vernield tijdens de kermis. Helaas hebben de wijkagenten geen meldingen gekregen zodat zij hier niet tegen op konden treden.

Reacties

Reacties