Woninginbraak Aan de Kromme Sloot

1176

UITGEEST – Tussen vrijdagmiddag 5 januari vijf uur en zondagmiddag 7 januari half vijf werd er ingebroken in een woning aan de Aan de Kromme Sloot in Uitgeest.
 
Bij de woning werd het cilinderslot afgebroken waarna de dader(s) zich toegang konden verschaffen tot de woning. De woning werd geheel door de dader(s) doorzocht. Het is niet bekend wat er is buitgemaakt bij de inbraak. Mensen die mogelijk iets gezien hebben van de inbraak of iets verdachts in de omgeving hebben gezien in de bovenstaande periode kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.
 
Bulgaarse methode
De Bulgaarse methode is als een cilinderslot dat iets uitsteekt wordt afgebroken. Het komt er op neer dat de inbrekers het slot met een tang stuk draaien en zo uit de deur kunnen trekken. Dit kan ook gebeuren als de deur op slot zit. Via deze methode zijn inbrekers binnen één minuut in huis. De Bulgaarse methode is een van de meest gebruikte manieren om in te breken.
 
Hoe te voorkomen?
Kerntrekken of het afbreken van het cilinderslot kan grotendeels voorkomen worden door speciaal veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te monteren. Het beslag schermt de cilinder af, zodat kerntrekken onmogelijk is. De cilinder is volledig door metaal omsloten. Het beslag voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken. Naast de bescherming van de cilinder, beschermt het beslag ook het slot.

Reacties

Reacties